توجه به تراکم عرضی و طولی فرش ماشینی

هر فرش ماشینی دو نوع مشخصه دارد : عرضي و طولي

شانه و تراکم بسیار در ریز بافتی و ظرافت فرش موثر هستند .

تراكم عرضي فرش (شانه): به تعداد ريشه (گره رنگ) در يك متر از عرض فرش مي گويند كه به نام شانه شناخته مي شود.تراكم طول فرش (تراکم): به تعداد ريشه (گره رنگ) در يك متر از طول فرش مي گويند.

هرچه شانه و تراکم فرش بالاتر باشد فرش ریز بافت تر و  ظرافت و زیبایی بالاتری نسبت به فرش با شانه کم تر دارد.

توجه به الیاف فرش ماشینی

فرش های ماشینی موجود در بازار فرش از نخ های متفاوتی بافته می شوند این نخ ها به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

الیاف طبیعی فرش : این نوع از الیاف بهترین نوع نخ در فرش هستند و بیشتر در فرش های دستباف از آنها استفاده می شوند . نخ های طبیعی فرش نیز خود به دو دسته : الیاف گیاهی مانند پنبه ، جوت و الیاف حیوانی مثل پشم و ابریشم تقسیم می شوند.

الیاف مصنوعی فرش : این نخ ها همان طور که از اسمشان پیداست طبیعی نیستند و توسط مواد نفتی و به وسیله انسان ساخته شده اند . الیاف مصنوعی به کار رفته در فرش عبارتند از نخ اکریلیک ، نخ نایلون ، نخ پلی استر ، نخ پلی گروپلین . ناگفته نماند ویسکوز هم نوعی نخ مصنوعی است اما از نوع بازیافتی و دارای کیفیت چندان خوبی نیست.

در ساختمان فرش های ماشینی از سه دسته نخ استفاده می شود: نخ خاب که تمام سطح رویی فرش را پوشانده، نخ تار که می توان آن را چله نامید و نخ پود که نگهدارنده نخ خاب فرش است. الیافی که در خاب فرش مورد استفاده قرار می گیرند باید دارای ویژگی هایی مانند مقاومت در برابر پاخور بودن و برگشت پذیری بالا باشند. معمولا برای نخ خاب در فرش های دستباف از کرک، ابریشم و پشم استفاده می شود و در فرش ماشینی از الیاف اکریلیک ، پلی استر و پلی پروپلین. نخ تار قسمتی از فرش است که استحکام و مقاومت فرش را در جهت طول ایجاد می کند و معمولا از الیافی چون پنبه، پلی استر یا از مخلوطی از هر دوی آنها ساخته می شود. با این حال می توان به تناسب نیاز از الیاف دیگری هم در نخ تار استفاده کرد. نخ پود هم درست مانند نخ تار می تواند با توجه به خواست تولیدکننده انتخاب شود.

توجه به کاربری فرش در فضا

فرش و قالی، در دکوراسیون خانه، به خصوص در خانه ی ما ایرانی ها حرف اول را می زند. اما انتخاب فرش مناسب فقط محدود به رنگ و طرح آن نیست. باید بدانیم فرشی که می خریم را کجا و چگونه پهن کنیم.

برای مثال برای خرید فرش اتاق کودک باید به دنبال فرش های رنگی و ساده با الیاف نرم باشیم. برای خرید فرش مناسب با فضای پذیرایی نیز باید با توجه به متراژ فضا و سبک دکوراسیون داخلی آن، به دنبال فرشی رسمی تر با طرح و نقوش مناسب باشیم. یکی از اشتباهات رایج بین افراد، خرید فرش پیش از چیدمان فضاهای مختلف است. باید توجه داشت خرید فرش، آخرین مرحله‌ چینش دکوراسیون منزل شماست، زیرا با توجه به اصول چیدمان فضاها، باید در ابتدا چیدمان لوازم منزل را انجام دهید  و سپس بر اساس نیاز به وجود آمده، فرش مورد نیازتان را تهیه کنید. معمولا فرش‌هایی که در فضایی پذیرایی پهن می‌شوند، بیشتر جنبه‌ تزئینی دارند و لازم است از کیفیت بالاتری برخوردار باشند. برای مثال می توانید برای انتخاب فرش مناسب فرش فضای پذیرایی از فرش‌های گل ‌برجسته، متراکم استفاده کنید ولی استفاده از این نوع فرش برای آشپزخانه مناسب نیست. برای فضاهای پر رفت و آمد مانند راهروها و اتاق های نشیمن نیز می توانید سراغ فرش هایی با طرح های شلوغ و رنگ های تیره تر (با توجه به سبک دکوراسیون فضای منزل) استفاده کنید.

توجه به سبک دکوراسیون

هزینه بالای فرش و اهمیت آن در دکوراسیون باعث شده تا حساسیت زیادی نسبت به انتخاب آن وجود داشته باشد. بسیاری از افراد نکات خرید فرش مناسب برای دکوراسیون خانه را جدی نگرفته با انتخاب‌های اشتباه، باعث سوخت زمان و هزینه می‌شوند.

به طور کلی فرش های ماشینی در دو سبک کلاسیک و مدرن در بازار موجود هستند. فرش کلاسیک همان فرشی است که در خانه همه ایرانیان حداقل یکی از آن ها یافت می شود و همه ما فرش اصیل را با این نوع فرش می شناسیم. در مقابل فرش با سبک کلاسیک، فرش مدرن قرار دارد که دارای طرح و نقش ساده و رنگ های خالص و خنثی بوده و به راحتی می تواند با انواع دکوراسیون ارتباط بر قرار کند. معمولا از فرش های‌ مدرن برای دکوراسیون و چیدمان فضاهای با سبک مدرن، مینیمال و فضاهایی مانند فضای خواب و راهروها بیشتر استفاده می شود و نباید از آن در چیدمان فضاهای سبک کلاسیک، سنتی یا لوکس استفاده کرد. البته، گاهی اوقات کارشناسان دکوراسیون داخلی استفاده از قالیچه هایی با نقوش کلاسیک را برای تعدیل فضای دکوراسیون سبک مدرن پیشنهاد می کنند که این موضوع نیز بستگی به سلیقه و پلان منزل شما دارد.

توجه به ابعاد یک فرش

با توجه به تغییر اندازه خانه‌ها و زندگی در خانه‌هایی با متراژ کوچک‌تر انتخاب سایز فرش بسیار مهم شده است. در فرش هم مانند بسیار از موضوعات دیگر استانداردهایی وجود دارد.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در هنگام خرید بهترین فرش برای خانه خود دچار شک و تردید شده باشید و به خوبی ندانید بهترین فرش با ابعاد مناسب برای پذیرایی و یا اتاق مد نظر شما کدام است؟ اولین گام برای خریدی راحت، شناخت ابعاد استاندارد فرش ماشینی است.

فرش‌های ماشینی از تنوع ابعادی بسیار بالایی برخوردار هستند. قیمت بسیار مناسب و تنوع ابعادی در فرش‌های ماشینی سبب شده تا افراد زیادی طرفدار و خواهان این نوع فرش باشند.

فرش ماشینی معمولا در این ابعاد و اندازه‌ها تولید می‌شود که آن‌ها را بررسی خواهیم کرد:

نوع فرش
متراژ فرش
فرش 12 متری
3   * 4 متر
فرش 9 متری
2.5   * 3.5 متر
فرش 6 متری
2   * 3 متر
قالیچه 4 متری
1.5   * 2.25 متر
قالیچه 1.5 متری
1   * 1.5 متر
کناره 4 متری
1   * 4 متر
کناره 3 متری
1   * 3 متر
کناره 2 متری
1   * 2 متر
پادری
50   * 80 سانت